skip to Main Content

Praktisch

Over Anywave
Anywave bestaat als sinds begin jaren ’80. In die tijd kwam het idee tot stand door een aantal regionale musici die ieder jaar afreisden naar het bekende Pinkpop festival. Omdat er zoveel lokale bandjes zijn op het eiland, moet een festival op Schouwen-Duiveland ook mogelijk zijn, was het idee. Zo gezegd, zo gedaan, want op 27 juni 1981 barstte Anywave los met elf lokale artiesten. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een alom bekend festival van formaat waarin de diversiteit in de Nederlandse muziekcultuur goed te zien en horen is, waar niet alleen regionale bandjes maar ook een hoop landelijke artiesten hun kunsten komen vertonen.

Waar is Anywave?
Anywave bevind zich op het terrein van poppodium Brogum in Zierikzee.

Het adres is:
Julianastraat 46
4301 NC Zierikzee

Toegang
Het Anywave Festival is een deels gratis en deels betaald festival. Volgens traditie is de toegang woensdag & zaterdag gratis, de donderdag & vrijdag zijn wel betaald. Prijzen en tijden kun je vinden bij het programma. Hieronder voor de duidelijkheid een overzicht:

Woensdag (Kindermiddag):            Gratis
Donderdag:                                      €20 vv €25 deur
Vrijdag:                                             €25 vv €30 deur
Zaterdag:                                          Gratis

Na het inleveren van de entreekaart krijg je een polsbandje, op vertoon van dit bandje heb je toegang tot het festivalterrein en kun je tussendoor het festivalterrein verlaten en betreden.

Tijden
Hoewel Anywave vier dagen duurt, biedt het geen continue programma, dus de tijden in de gaten houden is een goed idee! Hieronder hebben we een duidelijk overzicht voor je van de openingstijden van het terrein:

Woensdag 5 juni ’24                            15:00 – 17:00
Donderdag 6 juni ’24                           19:30 – 01:00
Vrijdag 7 juni ’24                                  19:00 – 02:00
Zaterdag 8 juni ’24                              15:00 – 02:00


Eten & Drinken
De tijd dat het aanbod op Anywave uit een frietje met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al een aantal jaren is het aanbod eten op Anywave gevarieerd en veel uitgebreider, daardoor is er voor elk wat wils.

Aan de bars (in de zaal en in tent) worden bier en frisdranken geschonken. Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 18 jaar. Dat stelt de wet en die wordt op Anywave gerespecteerd. Ben je ouder dan 18, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 18-jarigen. Je betaalt aan de drank- en eetstandjes uitsluitend met drank/eet-munten.

Munten
Op Anywave wordt er uitsluitend gewerkt met Anywave drank/eet-munten. Deze zijn verkrijgbaar bij de munten automaten.

Betalen
Er kan zowel cash als met pin betaald worden op het Anywave Festival. Er kan helaas niet gepind worden voor cash, dus mocht je van plan zijn merchandise van bands te willen komen neem dan voor de zekerheid cash geld mee! Er bevinden zich op 10 minuten lopen meerdere pin-automaten om cash geld op te nemen.

Parkeren
Rondom het terrein van Brogum / Anywave bevinden zich voldoende gratis parkeergelegenheden. Enkele parkeerterreinen op een korte loopafstand zijn:

–    Parkeerterrein op 1 min lopen:      Havenpoort, Zierikzee
–    Parkeerterrein op 2 min lopen:     Groene Weegje, Zierikzee
–    Parkeerterrein op 4 min lopen:     ‘S Heer Lauwendorp, Zierikzee
–    Parkeerterrein op 11 min lopen:    Hoofdpoortstraat, Zierikzee.


Op de fiets
Iedereen die op de fiets naar Anywave komt, kan zijn of haar fiets kwijt in de fietsenstalling nabij de ingang, boven aan de welbekende dijk langs het festivalterrein.

Huisregels
Bezoekers dienen zich te houden aan de huisregels en de voorschriften en aanwijzingen van de organisatie en bevoegde instanties. Indien de organisatie dit redelijkerwijs nodig acht ter handhaving van de rust en orde tijdens het evenement, in ieder geval als de openbare orde of veiligheid tijdens het evenement in gevaar komt, heeft zij het recht de bezoeker de (verdere) toegang tot het evenement te ontzeggen en/of van de evenementlocatie te verwijderen.

Personen van alle leeftijden hebben toegang.

Om de organisatie in staat te stellen te voldoen aan haar wettelijke verplichtingen dienen bezoekers zich op verzoek te kunnen identificeren. Dit geldt onder meer in het kader van de Drank- en Horeca Wetgeving, waaruit volgt dat aan bezoekers onder de 18 jaar geen alcohol wordt geschonken. Bij binnenkomst krijgen personen boven de 18 jaar een apart polsbandje. De organisatie behoudt het recht voor om geen alcohol te schenken aan een klant die wel oud genoeg is om alcohol te kopen, maar samen komt met vrienden die nog geen 18 zijn terwijl duidelijk is dat de alcohol ook voor hen bedoeld is.

Bij aanwezigheid op het evenement kan de bezoeker worden gefouilleerd. De bezoeker die weigert zich te laten fouilleren kan de toegang tot het evenement worden geweigerd.

Digitale camera’s en telefoons met camera mogen mee het festivalterrein op, (digitale) videocamera’s/camcorders en andere (geluids-)opname-apparatuur zijn niet toegestaan.

Registratie van het evenement zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van de organisatie in welke vorm dan ook, waaronder begrepen het professioneel fotograferen, filmen en het maken van geluids- en/of beeldopnamen voor commerciële doeleinden, is verboden, alsook nadruk van en/of overname uit het programma(-boekje), posters en andere drukwerken.

Voorts zijn de volgende zaken niet toegestaan op het festivalterrein: etenswaren, glaswerk, plastic flessen (0,5 liter flesjes zonder dop mogen wel), bidons, blik, camelbaks, huisdieren, (klap)stoelen, krukjes, opblaasbare objecten, paraplu’s  en parasols, selfiesticks, drugs, vuurwerk, (vuur)wapens, gevaarlijke voorwerpen en professionele foto-, film- en andere opnameapparatuur. Of sprake is van professionele apparatuur is uitsluitend ter beoordeling van de organisatie. De organisatie zal niet toegestane zaken bij de ingang in beslag (laten) nemen. Legale waardevolle zaken kunnen later worden opgehaald. Illegale zaken zullen aan de politie worden overhandigd.

Roken is niet toegestaan in tenten en (tijdelijke) gebouwen, uitgezonderd eventuele daarvoor bestemde rookruimtes. Eventuele ten gevolge van de overtreding door de bezoeker aan de organisatie opgelegde boetes zullen op de bezoeker worden verhaald.

Het is niet toegestaan om tijdens het evenement (huis)dieren mee te nemen. Het is voorts niet toegestaan om op het terrein, te crowdsurfen, vuur(tjes) te maken en/of commerciële activiteiten te verrichten, en/of zich op enige wijze aanstootgevend, discriminerend of beledigende uit te laten of dergelijke tekens te dragen of te verspreiden. Het dragen van voetbalshirts, motorclubkleding en overige kleding met groepskenmerkende teksten is niet toegestaan.

Tickets

WO 05.06

GRATIS

DO 06.06

Early Bird 15.00 (t/m 30 april) Voorverkoop 20.00

VR 07.06

Early Bird 17.50 (t/m 30 april) Voorverkoop 25.00

ZA 08.06

GRATIS

5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 — 5 — 8 JUNI 2024, BROGUM ZIERIKZEE 7 —

Back To Top