skip to Main Content

BAND X

ZA 11.06

Geïnspireerd door het allereerste Anywave festival in 1981, zijn de leden van Band X samen gaan werken om in 1982 mee te doen aan AnyWave II. Eerst nog als trio, maar al snel bestond de band uit 6 lokale wannabees die de wereld zouden gaan veroveren.

Op ieder volgende Anywave slurpten deze jongens niet alleen de sfeer, maar ook ervaring en kennis, om vervolgens uit te groeien tot getalenteerde individuen, die allemaal een eigen plekje in de wereld zouden gaan opeisen. Hun laatste optreden was in 1988 met een optreden in de midddag én de avond, om hun grote schare fans de kans te geven om de band nog één keer te zien schitteren.

Hierna besloten de bandleden een pauze in te lassen om ieder voor zich een eigen carrière na te jagen. Peter Domburg verhuisde naar de Verenigde Staten om in de Jazzclubs van New Orleans zijn onnavolgbare gitaarspel verder te ontwikkelen. René Tiebout stortte zich op het ontwikkelingswerk waar hij als onderwijzer vele kansarme kinderen tot grote hoogten wist te stuwen, vooral ook omdat hij vaak de lessen opleukte met zijn gitaar. Roel Jansen verhuisde naar Azië, alwaar hij zijn basgitaar inruilde voor synthesizers. Weinigen weten het maar in de Filipijnen wordt hij nog steeds beschouwd als wereldster. Mark werd sessiemuzikant en is op vele opnames met zijn fabuleuze trommeltechniek terug te vinden op vele hits van de grootste artiesten op deze aarde. Jaco Konijnenburg verhuisde naar Australië om daar in de bush-bush één van ’s werelds grootste kamelen farms te starten. Van Ron de Bruin is helaas weinig bekend, maar er wordt gefluisterd dat hij onder diverse pseudoniemen in het internationale circuit van standup comedy heeft gewerkt, waarbij zijn unieke gezongen grappen en grollen nimmer zijn geëvenaard.

Nu, na zo’n 34 jaar pauze (wat volgens het Guiness Book of Records de langste band pauze ooit is!!!), dreef het lot de bandleden toch weer in elkaars armen en besloten zij om nog eenmalig oude tijden te doen herleven. Wees bereid om weer terug te stappen naar de jaren 80 en kom op Anywave 2022 heerlijk nostalgisch genieten van het optreden van de oudste nog spelende band van Schouwen-Duiveland: Band X.

Tickets

WO 08.06

Gratis

DO 09.06

UITVERKOCHT

VR 10.06

UITVERKOCHT

ZA 11.06

Gratis

8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE 8 — 11 JUNI 2022, BROGUM ZIERIKZEE

Back To Top